Translate

Scurt istoric utilizarii cuprului in medicinaIn medicina egipteana (2600 - 2200 î.e.n.) compus al cuprului este  folosit la vindecarea ranilor si purificarea apei potabile.
Ayurveda sau medicina ayurvedică reprezintă sistemul de cunoștințe medicale indiene recomanda pastrarea apei in vase din cupru pentru a ramane mereu proaspata .Chiar si in prezent pentru serviciul de la Templul lui Shiva din orasul indian Rameswaram se folosesc vase mari ,din cupru  , pentru a depozita apa adusa din fluviul Gange , spre ai fi oferita zeului Shiva . Apa pastrata in felul acesta ramane proaspata ani la rand.
Hippocrate  medic in Grecia antica trata ranile folosind pulbere de cupru si sulfat de cupru.
Aulus Cornelius Celsus medic-enciclopedist roman, supranumit Hippocrate  al latinilor și Cicero  al medicinei trateaza plagile cronice ale pielii cu un amestec din oxid de cupru si ulei de trandafir .
Plinius zis "cel Batran" renumit erudit al Imperiului Roman folosea pentru deparazitare un amestec din miere si oxid de cupru .
In timpul epidemiilor de holera  1832, 1849, şi 1852 din Paris s-a observat ca muncitorii din minele de cupru nu s-au infectat cu virusul holerei .