Translate

Cuprul si infectiile fungice


Organismul omenesc foloseşte Cuprul pentru a controla multiplicarea fungilor (ciupercilor). Acest lucru se datorează faptului că oligoelementul Cupru favorizează metabolismul aerob, tipul de metabolism dezirabil pentru fiinţa umană. Mai specific, Cuprul este necesar, alături de Fier, pentru sistemul de transport electronic în cadrul căruia este produsă cea mai mare parte a energiei celulelor noastre (ciclul Krebs).
În contrast, Candida şi ceilalţi fungi au un metabolism anaerob, adică acest lucru înseamnă că ele fermentează zaharuri pentru producţia energiei lor. De aceea, atunci când Cuprul nu este disponibil pentru organism în cantitate suficientă, metabolismul aerob sau dependent de oxigen nu poate funcţiona optim, în timp ce metabolismul anaerob sau fermentarea zaharurilor se dezvoltă la maxim.
Din acest motiv, in agricultura multe dintre culturi sunt stropite cu sulfat de cupru care distruge  ciupercile şi paraziţii. Cuprul este utilizat şi pentru piscine şi băi, în vederea controlului creşterii fungilor (ciupercilor).

Informatia a fost preluata din : http://www.centrulnatura.ro/despre-cupru/