Translate

Cuprul noua armă împotriva gripei tip A ?!Profesorul Bill Keevil ,seful Departamentului de Mediu a Universitatii din Southampton , a afirmat la una din conferintele mondiale despre problemele de sanatate asociate globalizarii capacitatea cuprului in distrugerea agentilor patogeni si ai virusului gripal de tip A ,respectiv virusi H1N1 .
Observatiile revolutionare ale   profesorului Keevil sunt rezultatul unor experimente in care a fost studiat virusul gripal de tip A pe diferite suprafete din  cupru si otel inoxidabil . Dupa doar o ora virusii de pe suprafetele de cupru erau distrusi in proportie de 75 %  , iar suprafetele de otel inoxidabil erau infectioase si dupa 24 de ore .
 Aceste rezultate miraculoase confirma cercetarile anterioare care au subliniat importanta cuprului la distrugerea bacteriilor patogene :E.coli, Salmonella , Staphylococcus aureus (MRSA) rezistent la meticilina si oxacilina.
Sfatul profesorului Keevil este : “ Tinand seama de pericolul major de infectie cu gripa de tip A , inclusiv cu H1N1 , este o nevoie reala si urgenta de luarea de masuri adecvate si eficiente de precautie , cum ar fi utilizarea de materiale care si-au dovedit proprietatile antimicrobiene.Studiile confirma inca odata faptul ca , utilizare cuprului pe suprafete cheie in locatii publice cum ar fi spitale ,bucatariile si spatiile destinate consumului de alimente reduce semnificativ raspandirea infectiilor.”

    http://www.cupru.com/sites/cupru.com/files/hirek/influenza.pdf