Translate

DE CE FOLOSEAU ANTICII VASE DE CUPRU ?!


Potrivit oamenilor de știință, recipientele de cupru pot fi răspunsul în ceea ce privește anihilarea bacteriei E-coli, care trăiește în intestinul omului și al tuturor animalelor cu sânge cald, producând îmbolnăviri grave. Specialiștii britanici au efectuat cercetări în acest sens, iar concluzia experimentelor a fost aceea că ionii de cupru omoară această bacterie periculoasă, performanță nemaiîntâlnită la niciun alt metal, nici măcar la aur. 

Cercetatorii de la Universitatea din Southampton au pus apă conținând bacterii E-coli în două vase: unul de oțel inoxidabil și altul de cupru. Apoi au analizat zilnic mostre de apă din cele două recipiente. Rezultatul experimentului a fost acela că, în vasul de inox, la temperatura camerei, bacteria E-coli s-a menținut vie timp de luni de zile, în timp ce vasul de cupru a omorât-o în câteva ore. Același experiment, efectuat la 10°C, a dat următoarele rezultate: în vasul de inox, bacteria a trăit 34 de zile, în timp ce în vasul de cupru n-a supraviețuit decât 4 zile.
Proprietatile benefice ale cuprului pentru corpul uman sunt : 
- Ajută la funcționarea optimă a glandei tiroide
- Mărește fertilitatea la femei
- Întărește sistemul imunitar
- Reduce acțiunea radicalilor liberi asupra țesuturilor, prevenind astfel îmbătrânirea acestora
-Ajută la funcționarea optimă a glandei tiroide
- Ajută la producerea unui pigment vital al pielii, melanina; din acest motiv, apa de cupru este recomandată celor care suferă de vitiligo

De ce să alegeţi cupru? Dintre toate metalele, cuprul este cel mai eficient pentru gătit. Este cel mai bun conductor metalic după argint. Temperatura se difuzează aproape instantaneu pe toată suprafaţa pereţilor vasului de gătit, astfel încât sosurile dumneavoastră nu se vor mai arde sau separa, iar topirea ciocolatei va fi o joacă de copii. Acumulează perfect căldura, astfel încât preparatele pot fi înăbuşite ore în şir.
Vasele de gătit din cupru roşu sunt ecologice. Conductivitatea ideală şi acumularea optimă de căldură vă vor permite să economisiţi multă energie, reducând semnificativ cheltuielile. Vasele noastre de gătit pot fi considerate obiecte de familie care pot fi transmise generaţiilor viitoare.
 Pentru a citi intreg articolul intrati aici .

Niciun comentariu: