Cuprul este folosit ca antimicrobian intr-un tren !!!!!!

"Suprafeţele tactile din cupru antimicrobian sunt din ce în ce mai utilizate în spitale, dar garnitura de metrou din Valparaiso (Chile) reprezintă o premieră în domeniu, trenul fiind echipat cu mânere din cupru antimicrobian. Se aşteaptă ca această acţiune să reducă riscul infecţiilor răspândite printre cei 18 milioane de utilizatori anuali ai metroului şi să îmbunătăţească experienţa transportului în public.
Denumirea de “Cupru antimicrobian” cuprinde un portfoliu de materiale – cupru şi aliaje de cupru –care beneficiază de capacitatea inerentă a cuprului de a distruge rapid bacteriile, virușii și ciupercile cu care intră în contact. Se estimează că 80% din infecţii se răspândesc prin atingere, deci fabricarea unor suprafeţe tactile, cum ar fi balustradele, întrerupătoarele, robinetele și mânerele uşilor, din materiale care distrug în continuu germenii - 24/7 și în între curățeniile periodice - poate ajuta la reducerea răspândirii infecțiilor.
Noul tren cu două vagoane, poate transporta până la 800 de pasageri și este rezultatul inovării companiei de transport Alstom - lider mondial în domeniu. Inițiativa vine după ce stațiile de metrou din Santiago au fost echipate cu balustrade din cupru antimicrobian și se planifică extinderea la alte trenuri și rețele de metrou din Chile...."

 Articolul complet despre primul tren antimicrobian il gasiti aici:

Mai multe creatii  in cupru realizate la rece gasiti pe site-ul de prezentare:

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pe ce mana se poarta bratara de cupru

Bijuterii handmade din cupru