Cuprul noua armă împotriva gripei tip A ?!



Profesorul Bill Keevil ,seful Departamentului de Mediu a Universitatii din Southampton , a afirmat la una din conferintele mondiale despre problemele de sanatate asociate globalizarii capacitatea cuprului in distrugerea agentilor patogeni si ai virusului gripal de tip A ,respectiv virusi H1N1 .
Observatiile revolutionare ale   profesorului Keevil sunt rezultatul unor experimente in care a fost studiat virusul gripal de tip A pe diferite suprafete din  cupru si otel inoxidabil . Dupa doar o ora virusii de pe suprafetele de cupru erau distrusi in proportie de 75 %  , iar suprafetele de otel inoxidabil erau infectioase si dupa 24 de ore .
 Aceste rezultate miraculoase confirma cercetarile anterioare care au subliniat importanta cuprului la distrugerea bacteriilor patogene :E.coli, Salmonella , Staphylococcus aureus (MRSA) rezistent la meticilina si oxacilina.
Sfatul profesorului Keevil este : “ Tinand seama de pericolul major de infectie cu gripa de tip A , inclusiv cu H1N1 , este o nevoie reala si urgenta de luarea de masuri adecvate si eficiente de precautie , cum ar fi utilizarea de materiale care si-au dovedit proprietatile antimicrobiene.Studiile confirma inca odata faptul ca , utilizare cuprului pe suprafete cheie in locatii publice cum ar fi spitale ,bucatariile si spatiile destinate consumului de alimente reduce semnificativ raspandirea infectiilor.”
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pe ce mana se poarta bratara de cupru

Bijuterii handmade din cupru